divendres, 8 de juliol de 2011

Acaba Folksona 2011

Amb el concert del passat 2 de juliol, Folksona 2011 posava punt i final. Després d'una setmana de músiques, rialles, cançons, converses, jocs, piscines i molt de folk, l'edició del 2011 acabà com mana la tradició: amb un gran concert i una festa amb ball per a tots els assistents.
Enguany Folksona 2011 es va centrar en les músiques rituals i cerimonials valencianes, la majoria de les quals estan ben vives encara en molts pobles. El repertori de la suite recollia músiques molt diverses. En efecte, a la suite d'aquest any vam poder escoltar la dansa de la Moma i els Arquets de València, les Danses de la Todolella, el Ball de Vetes de Sueca, la Muixeranga d'Algemesí, els Oficis de Titaigües, els Teixidors de Morella, els Porrots de Silla, el Ball de Locos de l'Olleria...

A més, durant les vesprades no descansàvem. Aquesta vegada s'ha tornat a fer el taller d'enregistrament que tant èxit tingué l'any passat, i a més ens han visitat Bajoqueta Rock i Lluís el Sifoner. Finalment, vam tenir un taller de ball amb els amics del Ball de Locos de l'Olleria i els amics del Taller de Ball del Bassot.
Per altra banda, l'Orquestra Folksona va fent-se gran a poc a poc. Si altres anys hi havia al voltant de 40 xiquets i xiquetes, aquesta vegada ja tocàvem els 50 músics (amb un augment considerable de vent metall). El projecte es consolida i cada vegada hi ha més músics que volen viure l'experiència de Folksona, una experiència que només coneixen els que hi han anat. Perquè campaments de la banda del poble hi ha molts, però com Folksona no n'hi ha cap.
L'experiència una vegada més ha estat molt positiva. Esperem que Folksona es torne a reunir molt aviat per mostrar a tothom quina és la nostra música.